Over SJO Jong Harkema

SJO Jong Harkema is een samenwerkingsverband tussen vv Harkemase Boys en vv Harkema-Opeinde. Beide verenigingen hebben een rijke traditie in het amateurvoetbal. Vanaf 2004 is reeds gesproken over de mogelijke samenwerking tussen de jeugdafdelingen. Net als vele amateurvoetbalverenigingen kampen ook beide moederverenigingen met een terugloop in het aantal jeugdleden en dan met name in de hogere leeftijds categorieën. In maart van 2012 hebben de ledenvergaderingen van beide verenigingen ingestemd met het samengaan van de jeugdafdelingen.

Over V.V. Harkema-Opeinde

V.V. Harkema-Opeinde komt uit in het zondagvoetbal en staat open voor iedereen. Dit hoopt men te bereiken door de maandelijkse contributies, zeker in vergelijking met andere sporten, op een laag niveau te houden. Bovendien probeert de V.V. Harkema-Opeinde prestatie aan plezier te combineren door de leden de beschikking te laten hebben over gekwalificeerde en ervaren begeleiders op alle niveaus. Sinds 1972 speelt de V.V. Harkema-Opeinde haar thuiswedstrijden op sportpark ’De Bosk’ te Harkema. De vereniging heeft daar de beschikking over drie speelvelden en een oefenhoek. Eén van de speelvelden is voorzien van verlichting. Het complex wordt gecompleteerd door een schitterende kantine en kleedgelegenheid. Het hoofdveld heeft een capaciteit van 3.500 onoverdekte staanplaatsen en een overdekte tribune. Ook het aangrenzende parkeerterrein biedt ruime gelegenheid tot parkeren. Meer informatie over de gescheidenis van V.V. Harkema-Opeinde is te vinden op de website van V.V. Harkema-Opeinde.

Adresgegevens
Sportpark “de Bosk”
De Bosk 22
9281 NW Harkema
Tel: 0512-362040/0512-360448

Over v.v. Harkemase Boys

Harkemase Boys is, zoals het in de statuten staat, ‘een niet op zondag spelende’ voetbalvereniging. De eerste handelingen waren in de jaren 30 toen veel voetbalclubs in Nederland werden opgericht. Begonnen als SSS werd Harkemase Boys officieel opgericht op 26 juni 1946. Al snel werden successen behaald en inmiddels is Harkemase Boys al jaren een van de toonaangevende voetbalverenigingen in Friesland, en eigenlijk in het hele noorden. De grootste succesperiode kenden de rood-witten tussen 1997 en 2006 waarin het 1e elftal 10 jaar onafgebroken in de hoogste afdeling, de hoofdklasse, speelde. Hoogtepunt was het kampioenschap van de hoofdklasse C in het seizoen 2002-2003! Ook in 2009 werd de titel in de hoofdklasse C behaald. Meer info over de geschiedenis van v.v. Harkemase Boys is te vinden op de website van v.v. Harkemase Boys.

Adresgegevens
Sportpark “de Bosk”
De Bosk 20
9281 NR Harkema
Tel: 0512-361990